De fit20 training heeft

mijn verwachtingen overtroffen

Afgelopen jaar stond er in Runnnersworld een artikel over het belang van krachttraining wanneer je hardloopt. De ondertitel van het stuk zei alles: 'To run longer and faster, you have to run stronger. Yes, runners should lift weights'.

    Mijn beste midwinter ooit!

Iedere serieuze hardloper weet dit eigenlijk wel, maar de meesten vinden het moeilijk om er consequent aan toe te komen.

Zelf ben ik al 30 jaar fervent hardloper, ik train bijna dagelijks en loop talloze wedstrijden, marathons en ultra’s. Ook ik heb altijd moeite gehad om de krachttraining in mijn schema in te passen. Totdat ik afgelopen jaar als studiomanager & personal trainer ben gaan werken bij fit20 Apeldoorn. Sindsdien doe ik trouw mijn 20 minuten krachttraining in de week. En wat was ik benieuwd om er achter te komen wat dit zou gaan betekenen voor mijn lopen! En dit ben ik nog steeds, want trainen is een continu proces. Toch begin ik al de eerste voordelen van de fit20 training te ervaren in mijn lopen.

Het grootste verschil voel ik in de stevigheid in mijn buik en rug; dat voelt tijdens het lopen echt wezenlijk anders en superprettig.

Afgelopen zondag heb ik de eerste echte test kunnen doen tijdens de midwinter. Ik heb de
25 km gelopen in 1 uur en 39 minuten. Dit is voor mij een super mooi resultaat en tevens een clubrecord in mijn categorie. Een mooi eerste resultaat na 25 trainingen bij fit20! Ik ben heel benieuwd wat de trainingen mij nog meer gaan brengen aan fysieke fitheid.

Nils van Elzelingen (1965) | Personal Trainer | hardlopen, beleggen

09 februari 2023